Veckans PR-tips: Snabbläst om sociala medier för den oinvigde

Hoppas att sommaren varit skön och att du nu är redo att ta dig an alla de utmaningar som hösten bjuder på. Kanske arbetar du dygnet runt med valfrågor, rampar upp PR-aktiviteterna inför en produktlansering eller planerar kommunikationsaktiviteter inför den (allt för snart) ankommande julhandeln. Oavsett är det alltid motiverande att börja ”höstterminen” med lite inspirerande läsning som får fart på geniknölarna.

MyNewsdesks säljchef Pär Lagerström har grävt i bokhögarna på kontoret och hittat två pärlor som han vill tipsa de som nu är redo att ge sig in i den sociala mediasfären. Båda böckerna är på svenska och riktar sig till dig som är nyfiken på sociala medier och som precis börjat arbeta med dem och letar efter bra case, tips och råd.

Först ut är Kreafons ”Marknadsföring och kommunikation i sociala medier” av VD Lena Carlsson. En lättsam och lättläst bok som enkelt förklarar vad sociala medier egentligen är och hur företag kan dra nytta av dem i sitt PR- och kommunikationsarbete. Lena bjuder på många case och lärdomar. Bäst av allt är att du läser boken på några timmar, vilket dig tid över att också planera höstens kommande projekt.

Pär Ströms ”Sociala medier – Gratis marknadsföring och opinionsbildning” bjuder även den på inspiration, idéer och praktiska tips. Han lyfter upp de vanligaste sociala mediekanalerna som Facebook, Twitter, Flickr och Youtube och förklarar på ett enkelt sätt hur varje sajt fungerar samt ger praktiska tips hur man kommer igång. Även denna bok är lättläst och kan snabbt omvandlas till konkret handling.

Själva tror vi på MyNewsdesk att hösten går än mer i de sociala mediernas tecken och hoppas kunna hjälpa fler av våra kunder att komma igång och använda sociala medier. Nyfiken att veta lite mer? Läs om vårt social media newsroom eller kontakta oss direkt så bokar vi upp en demo när det passar dig.  
P.S.
Kanske har du ett bra och snabbt boktips att dela med dig till andra kommunikatörer?  Dela gärna med dig nedan!

One Comment

 1. Sofia Wreding
  Posted 24 augusti 2010 at 10.58 | Permalink | Svara

  Sex bra böcker – finalisterna i tävlingen Årets Marknadsföringsbok 2010:
  – Lönsammare butik av Eva Cohen
  – Sociala medier av Pär Ström
  – Varumärket inifrån och ut av Tommy Falonius
  – Storytelling befolkar varumärket av Mats Heijbel
  – Farliga idéer av Alf Rehn
  – Eco-branding av Mats Persson o Sune Hemberg

  Tävlingen ordnas av Sveriges Marknadsförbund och avgörs den 14 oktober.

One Trackback

 1. By Boknyheter | Kreafonbloggen on 20 augusti 2010 at 9.17

  […] Kreafons bok Marknadsföring och kommunikation i sociala medier finns nu som ljudbok. Inte illa, eller hur? Det är Tal- och punktskriftsbiblioteket (TPB) som producerat boken. Här finns möjlighet att provlyssna. Inte nog med det. MyNewsdesk tipsar om boken (den på papper alltså) i sin blogg. […]

Kommentera

Required fields are marked *

*
*

%d bloggare gillar detta: