Veckans PR-tips! Social omvärldsbevakning på 1 minut.

I dag finns en uppsjö med omvärldsbevakningsverktyg på nätet. Många kostnadsfria, andra tar rejält betalt. Ofta hör priset också ihop med resultatet. Men inte alltid. Det beror ju också på vilken ambitionsnivå varje företag har.

Vi fick nys om en Addict-o-matic nyligen från en av MyNewsdesks eminenta programmerare och kände att vi ville dela med oss av det här användbara tipset.

Addict-o-matic samlar ihop de nyckelord och varumärken som du vill monitorera  på nätet. Information samlas ihop från över 25 olika sajter som Flickr, YouTube, Digg, Google Blogs och från de mer traditionella sociala medieplattformarna.

Så här enkelt är det:
Klicka på länken nedan och gör en ”sökning” på ett företagsnamn t.ex. Scania eller ett annat viktigt nyckelord. Du får direkt fram en sida som visar all relevant information som gäller din sökning. Ett bra verktyg att ta till när du snabbt och kostnadseffektivt (det är gratis!) vill få en överblick hur ditt företag står sig i dialogen som förs på de olika sociala medierna.

Prova själv: http://addictomatic.com/

Annonser

2 Comments

 1. Posted 30 april 2010 at 11.38 | Permalink | Svara

  Inte illa, framförallt var det en snygg portal. Lätt att se vilka källor man får länkar från. Jag kan däremot kontra med ett tips om den bästa liknande tjänsten jag har hittat: http://www.yourversion.com – kolla absolut in! Lätt att skapa konto och sen bevaka hur många nyckelord som helst, och sen sortera på nyckelord eller källkategori.

  • charlotteulvros
   Posted 1 maj 2010 at 9.34 | Permalink | Svara

   Hej Niclas,

   Kul att du uppskattade tipset och kom med ett eget. Det ska vi själva kolla in!

   Hälsningar Charlotte

Kommentera

Required fields are marked *

*
*

%d bloggare gillar detta: