Organisera dina bilder med etiketter

Om du är en av dem som publicerar allt mer bildmaterial i ditt pressrum på MyNewsdesk så har du nog också funderat på hur du bäst kan sortera bilderna, tex utefter om det är en traditionell pressbild eller genrebild.

NYTT! Etiketter för översikt

För att göra det enklare för dig som publicerar, och även för journalisterna att söka bland dina bilder, så har vi lagt till en sorteringsfunktion för bilder i ditt pressrum i form av etiketter.

När du ”tagar” din bild i Publicera, dvs ger den en viss etikett, som på bilden nedan, så syns de vanligaste etiketterna på sidan för bilder på ditt pressrum.

Du kan tex taga bilden som tex ”personbild”, ”event”, ”produktbild” eller ”imagebild”.Fritextsök

Ett annat tips när du publicerar bilder är att tänka på hur du rubriksätter och beskriver dem. Relevant rubrik, beskrivning och tags underlättar frisök, både via bildsöktjänsten på MyNewsdesk.com och i ditt eget pressrum. Det gör att journalister och andra lättare hittar till din information, inte bara via den nyhet du relaterat bilderna till. Du kan också enkelt länka till en viss sökning där det finns bilder för nedladdning. På bilden nedan har vi sökt på ”Pride” och får då upp alla bilder där vi använt Pride i rubrik, beskrivning eller tags.

Annonser

Kommentera

Required fields are marked *

*
*

%d bloggare gillar detta: