Skaffa dig ”Social Media Newsroom” kopplat till Newsdesk

Gör som Nokia – skaffa dig ett ”Social Media Newsroom” och koppla det till Newsdesk.

Som du kanske vet så kan du enkelt synkronisera ditt pressrum på Newsdesk med din egen webbplats. Det betyder att all information du publicerar på Newsdesk också publiceras i ditt pressrum på din hemsida – automatiskt.

Nu har vi uppgraderat tjänsten till ett sk ”Social Media Newsroom”.

Ett ”Social Media Newsroom” skiljer sig från ett traditionellt pressrum då det välkomnar alla som är intresserade av ditt företag, inte bara ”pressen”. Det är även konstruerat för att göra informationen så tillgänglig och enkel att sprida som möjligt, och för besökarna enkelt och lustfyllt ska kunna interagera med ditt företag, bl a genom att kommentera och blogga om informationen som tillhandahålls i nyhetsrummet. Ett socialt nyhetsrum innehåller ofta även rik media, som videor, etc, vilket gör upplevelsen i rummet rikare.

Så som medielandskapet har utvecklats så finns det goda skäl till att uppgradera ditt pressrum på din webbplats till just ett ”Social Media Newsroom”, då det med stor sannolihet är viktigt för ditt företag att skapa goda relationer med såväl din marknad som med alla dem som har inflytande på den, vilket är långt fler än pressen.

Om du är intresserad av testa tjänsten så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Du kan också skicka den här länken till din webutvecklare, så kan han/hon förklara lite av innebörden för dig.

Här ser du några exempel på vanliga pressrum som är synkroniserade med Newsdesk: Essve, Jaguar, Landrover, Falck Sverige, Norwegian.

Ännu så länge har bara Nokia hunnit uppgradera sitt till ett ”Social Media Newsroom” men det har ännu inte lanserats skarpt, varför vi bara kan visa dig skärmdumpen nedan.

bild-12
bild-13
bild-14

Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 Comments

 1. Posted 28 maj 2009 at 10.57 | Permalink | Svara

  Nu har jag gjort ett nytt försök att länka till ett nyhetsinlägg och pinga Twingly när jag bloggar om det. Det är lika meningslöst som för några månader sedan. Newsdesk sänker sin trovärdighet när man erbjuder denna länkning till blogginlägg som inte fungerar.
  http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/volvo-information-technology-ab-inbjudan-till-presskonferens-om-groen-pendling-297055

 2. Posted 28 maj 2009 at 11.10 | Permalink | Svara

  Erik, Vi är ledsna för det inträffade. Tjänsten kommer från Twingly. Jag har nyss skickat ett felmeddelanden till dem. Låt oss se vad de svarar på detta.
  Kan det vara så att ditt blogginlägg ligger på två sidor ”Read the rest of this entry »”?
  Hälsar Kristofer

 3. Posted 4 juni 2009 at 13.16 | Permalink | Svara

  Vi har byggt ett synkroniserat pressrum åt Umeå Energi. Det funkar väldigt bra, även om vi fått göra lite tricks för att få till t ex kategorier för bilder.

  http://www.umeaenergi.se/press

  Ska bli intressant att kika närmare på ”Social Media Newsroom”

  • Posted 4 juni 2009 at 13.29 | Permalink | Svara

   Hej Hugo, Ser bra ut. Kul. Tveka inte att höra av er om det är något vi kan/borde göra för att få pressrumslösningen att fungera bättre.
   Och det vore ju förstås kul om ni kom igång med ett sk social media newsroom också.

Kommentera

Required fields are marked *

*
*

%d bloggare gillar detta: